Sofija i Plovdiv - Nova godina

više destinacija, Bugarska

već od 109€

Opis destinacije

Sofija, glavni grad Republike Bugarske ,ima 1,2 milona stanovnika, nalazi se u podnožju planine popularne kod skijaša, Vitoše. Sofija, čija istorija obuhvata čitavih sedam milenijuma, nastala je na temeljima srednjevekovnog grada Serdike. Teritorija grada bogata je veoma vrednim arheološkim nalazištima iz raznih perioda . Nacionalni Arheološki Muzej obiluje predmetima iz drevnog antičkog i srednjevekovnog perioda čuvajuću bogato kulturno istorijsko nasleđe ovog grada.,Široki, kaldrmisani bulevari, elegantni butici i energični noćni život glavne su atrakcije ovog grada. Plovdiv - drugi po veličini grad u Bugarskoj, nalazi se u Trakijskoj niziji na obalama reke Marice u podnožju Rodopskih planina. Kroz Plovdiv prolaze putevi medjunarodnog značaja. Ima čak dva aerodroma i populaciju od oko 380 hiljada stanovnika. Zanimljivo da je Plovdiv proglašen za evropsku prestonicu kulture 2019 godine. Jedan je od najstarijih evropskih gradova, u antičko doba bio prestonica Trakije, posle Rimljana su ga naselili Sloveni, a bugarski prvi put postaje 815 godine. Menjao je bugarske i vizantijske gospodare, a onda ga osvajaju i Turci kojih se konačno oslabađa 1878.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja
NOVA GODINA 2024
SOFIJA - PLOVDIV
31.12.2023 - 02.01.2024.
3 dana, 2 noćenja

HOTEL HEMUS ***
109€

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

MOGUĆNOST POLAZAKA IZ DRUGIH MESTA:
- doplata za polazak iz Leskovca i Aleksinca  15€ po osobi, iz Pojata, Zaječara i Knjaževca 25€.
(za naznačene polaske minimum 4 putnika)

POPUSTI I DOPLATE:
- doplata za 1/1 sobu u hotelu Hemus 50%, 
- umanjenje za sopstveni prevoz 15€ - isključivo na upit
- sobe u hotelu Hemus su dvokrevetne i ne postoji mogućnost doplate za pomoćni ležaj, postoji mogućnost rezervacije trokrevetne sobe na upit (cena za trokerevetnu sobu se uvećava 15€ po osobi).
- doplata za novogodišnju večeru u restoranu hotela Hemus  - 70€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili double decker, cd, audio, video) na relaciji prema programu putovanja,
- panoramsko razgledanje Sofije, 
- dva noćenja sa doručkom u odabranom hotelu,
- usluge vodiča/pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana, 
- troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međarodno putno osiguranje,
- fakultativne izlete,
- individualne putnikove troškove,
- novogodišnju večeru.

FAKULTATIVNI  IZLETI:
- Plovdiv -  20€ po osobi,  minimum  za realizaciju je 25 prijavljenih putnika.
1. DAN (31.12.2023.) NIŠ – SOFIJA
Sastanak grupe u 05:30h na parkingu kod Mašinskog fakulteta. Predviđeno vreme polaska u 06:00 časova. Jutarnja vožnja sa kraćim usputnim odmorima. Dolazak u Sofiju u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada (Hram Aleksandra Nevskog, Sobranje, spomenik Caru oslobodiocu, Crkva Sv. Sofije, Ruska Crkva, Rotonda, Crkva Sv. Nedelje, bulevar Vitoša...). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. DOČEK NOVE GODINE u sopstvenoj organizaciji (preporučujemo doček na ulicama i trgovima). Noćenje.

2. DAN (01.01.2024.) SOFIJA – PLOVDIV
Doručak. Fakultativno odlazak do Plvodiva, drugog po veličini grada u Bugarskoj i jednog od najstarijih gradova Evrope.  Panoramski obilazak Plovdiva: rismkog foruma, glavne pešačke zone, antičkog stadiona, ambijentalnog dela grada Kapane, starog grada, antičkog pozorišta... Slobodne vreme. Povratak u Sofiju. Noćenje.

3. DAN (02.01.2024.) SOFIJA – NIŠ
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i poseta šoping centru The Mall. The Mall je najveći šoping centar na ovim prostotima sa velikim brojem radnji i restorana. Polazak za Niš u popodnevnim časovima sa dogovorenog mesta. Očekivani dolazak u Niš na mesto polaska je u večernjim satima.

Hotel Hemus 3* se nalazi u širem centru grada na 10 minuta hoda od bulevara Vitoše (glavne pešačke zone). Hotel raspolaže: restoranom, lobi barom, noćnim barom, biznis centrom. Sobe sadrže klimu, SAT-TV, brzi bežični internet, kupatilo. Detaljnije na sajtu hotela: www.hemushotels.com
- 30% prilikom rezervacije, a preostali iznos do 20.12.2023.

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Organizator putovanja je turistička agencija Niturs, broj licence OTP 171/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Niturs. OUP