Ohrid

Ohrid, Makedonija

već od 160€

Opis destinacije

Ohrid od antičkog Lihnidosa do danas ovaj grad je mesto kulturnog,umetničkog i religioznog prosvećivanja.Nazivaju ga i balkanskim Jerusalimom,kulturnom riznicom i gradom muzejem.Danas je to turistički centar prepoznatljiv po staroj gradskoj arhitekturi,čaršiji sa dućanima od klesanog kamena u kojima se neguju stari zanati i prodaju izuzetno vredni filigranski predmeti i nadaleko poznati Ohridski biser porodice Talevi. Jedinstvena praznična atmosfera i ljubazni domaćini učiniće da vaš boravak nezaboravnim.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Ohrid – Doček Nove godine 2024

Termin:29.12.2023.-02.01.2024.

CENA ARANŽMANA:
HOTELUSLUGAFIRST MINUTE
do 01.12.
DOČEK N.G. 31.12.2023.REPRIZA
01.01.2024.
POKLON UZ
FIRST MINUTE
HOTEL MIZO 3+*3 ND160 € 179 €40€-
POKLON 10€ koje možete
iskoristiti za paket fakultativnih izleta uz FIRST MINUTE
rezervacije,po
rezervaciji!!!
HOTEL ČINGO 3*3 NDrasprodato40€-
HOTEL PRESTOL 3*3PPrasprodatoUKLJUČENOUKLJUČENO
HOTEL MILLENIUM PALACE 4*3 PPrasprodatoUKLJUČENOUKLJUČENO
VILE I KATEGORIJE
3
najam
1/2 soba 129 € 139 €
40€
-
1/3 soba 119 € 129 €

POLAZAKPOLAZAK IZ GRADOVA/MESTABEOGRAD, KRAGUJEVAC, NIŠ, AUTOPUT
TRANSFERIČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA B., KRUŠEVAC, TOPOLA, ARANĐELOVAC10€NOVI SAD, UŽICE20€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa.
- 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) ili 3 polupansiona (švedski sto)
- Smeštaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (na upit ako putnici žele smeštaj u četvorokrevetnoj sobi)
- Za goste u hotelu Millenium Palace u cenu aranžmana je uključena i svečana novogodišnja večera 31.12.2023. sa muzičkim programom; i repriza 01.01.2024 sa muzičkim programom
- Za goste hotela Prestol u cenu aranžmana je uključena i svečana novogodišnja večera 31.12.2023 i repriza 01.01.2024 . sa neogranicenim pićem i muzičkim programom;
- Troškove organizacije putovanja i vodiča – pratioca na putovanju;
- Razgledanje Ohrida i Skoplja autobusom sa vodičem i ulaznicama po programu.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- sve ostale nepomenute usluge
- ulaznice za muzeje i fakultativne izlete
- obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje
- doplatu za jednokrevetnu sobu – hoteli Mizo i Čingo 75 € ,hotel Mileniym Palace 105 e i htl.Prestol 65 e
- doplatu za dodatno sedište u autobusu – 40 €

DOPLATA ZA SVEČANU VEČERU
- Za goste hotela Mizo 4*, hotela Čingo 3* i privatnih vila Novogodišnja večera nije u ceni, doplata je iskazana u tabeli i iznosi 40 € po osobi. Organizuje se u zakupljenom restoranu hotela Prestol 3* (svečana večera- meni, neograničeno domaće piće i muzički program). Prijavljivanje u agenciji uz rezervaciju. Broj mesta je ograničen. PRIJAVLJIVANJE U AGENCIJI UZ REZERVACIJU. BROJ MESTA JE OGRANIČEN!

FAKULTATIVNO
- STRUGA I VEVČANI Autobuski prevoz, vodič, uključen ručak u nacionalnom restoranu…….25 €
- SVETI NAUM (autobuski prevoz, vodič, ulaznica)………………………………………15 €
- KRSTARENJE OHRIDOM(krstarenje brodom po Ohridskom jezeru -1h)………..10 €

CENA: izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

UMANJENJE : za sopstveni prevoz 20 €

POPUSTI ZA DECU :
- Cena aranžmana za decu u hotelima i vilama I kategorije: Millenium palace 4* Cena aranžmana za dete do 12 godina, u pratnji dve odrasle osobe,iznosi 175 € i koristi pomoćni ležaj.Hotel Mizo 4* i hotel Čingo 3 *Cena aranžmana za dete do 12 godina, u pratnji dve odrasle osobe,iznosi 135 € i koristi pomoćni ležaj U privatnim vilama I kategorije: deca do 12 godina starosti, u pratnji dve punoplatežne osobe imaju 10% popusta na aranžman. Hotel Prestol 3* Cena aranžmana za dete do 12 godina, u pratnji dve odrasle osobe,iznosi 145 € i koristi pomoćni ležaj.
Hotel “MILENIJUM PALACE” ****
Nalazi se u centru,nov,moderan i atraktivan hotel. Sobe su komforne,klimatizovane, kupatilo, terasa,TV, DVD, internet konekcija, fen za kosu, mini bar. Vecina soba ima pogled na stari deo grada i jezero.Hotel ima restoran, bar, sopstveni parking.
Usluga:polupansion – doručak, večera –“švedski sto”
www.hotelmilenium.com.mk

Privatni smeštaj I kat FORTUNA KONCEPT
Fortuna privatni smeštaj podrazumeva Ugovorno pravilo da putnik ne bira smeštaj, već prihvata ono što je ponudio organizator putovanja i 7 dana pred put dobijaju ime vile. Vile se nalaze u samom gradu Ohridu, u širem centru, na oko 500 m do 1000 m od centra i na oko 200-400m od promenade pored jezera.
Sve sobe su komforne i lepo uređene sa 2-3 ležaja, sa kupatilom, TV-om, grejanje na struju.

Hotel MIZO****
Hotel Mizo je smešten u blizini Starog grada,na samoj obali Ohridskog jezera, na lokaciji sa koje se pruža živopisan panoramski pogled na Stari grad i čuvenu Samuilovu tvrđavu.Sve sobe su klimatizovane i poseduju TV sa kablovskim kanalima, telefon i sopstveno kupatilo. Besplatan bežični internet možete koristiti u celom objektu.
Usluga: nocenje sa doručkom na bazi švedskog stola.
www.hotelmizo.com.mk

Hotel ČINGO ***
Hotel ČINGO 3* se nalazi u centru Ohrida u blizini autobuske stanice i pijace, na 500 m od jezera i 150 metara od centra grada. Poseduje restoran, loby sa recepcijom.
Sobe su komforne,klimatizovane, kupatilo, terasa,TV, DVD, internet konekcija, fen za kosu, mini bar.Hotel ima restoran, bar, sopstveni parking.
Usluga:nocenje sa doručkom na bazi švedskog stola.
www.hotelcingo.com.mk

Hotel PRESTOL***
Hotel PRESTOL 3* se nalazi na obali jezera, 7 km od grada Ohrida, poseduje restoran, loby bar sa recepcijom, suvenirnice. Sobe su sa Tv-om, radiom, telefonom,  TWC. Usliga : polupansion – doručak švedski sto, večera posluženje.
l.dan 29.12. BEOGRAD/ KRAGUJEVAC /NIŠ
Polazak za Ohrid iz Beograda u 22:00h sa parkinga kod Muzeja 25 maj. Polazak iz Novog Sada dva sata ranije uz doplatu/Polazak iz Kragujevca 23:00h kod Rode. Noćna vožnja sa usputnim odmorima…

2.dan 30.12. OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za šetnju i odmor. Smeštaj u hotel ili privatne vile I kategorije na Ohridskom jezeru. Oko podne panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (crkva Sv. Sofije, crkva Sv. Pantelejmona,Samuilova tvrđava…). Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili i 16, 00 h fakultativno krstarenje jezerom.

3.dan 31.12. OHRID – SVETI NAUM – DOČEK NOVE GODINE
Kasni doručak . Slobodan dan u Ohridu ili fakultativno polazak oko 11.00h na izlet za Sv. Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa.U povratku obilazak Biljaninih izvora . Povratak u Ohrid.…Slobodno vreme i pripreme za NAJLUĐU NOĆ. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u izabranom hotelu(bogata trpeza sa aperitivom), kao i veseli makedonski i internacionalni muzički program… Gosti u vilama I kategorije, i hotela Mizo i Cingo mogu Novu Godinu dočekati, individualno, na glavnom trgu sa bogatim muzičkim programom i vatrometom, u nekim kafićima sa konzumacijom ili fakultativno u zakupljenom restoranu hotela Prestol sa bogatom večerom i dobrim provodom. Noćenje…

4.dan 01.01 OHRID – STRUGA – VEVČANI
Kasni doručak . Slobodan dan za šetnju i individualno razgledanje Ohrida. Fakultativno polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno-istorijskog grada… Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Ručak u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u Ohrid… Slobodno veče. Noćenje.

5.dan 02.01 OHRID – SKOPLJE – NIŠ – KRAGUJEVAC – BEOGRAD
Doručak. Polazak za Skoplje. Razgledanje makedonske prestonice i kraće slobodno vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom i uživate u makedonskoj gastronomiji. Polazak za Srbiju. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim satima…(KRAJ USLUGA).
- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmanski-bezgotovinski

- kreditnim karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP