Ohrid

Nova godina, Makedonija

već od 115€

Opis destinacije

Ohrid od antičkog Lihnidosa do danas ovaj grad je mesto kulturnog,umetničkog i religioznog prosvećivanja.Nazivaju ga i balkanskim Jerusalimom,kulturnom riznicom i gradom muzejem.Danas je to turistički centar prepoznatljiv po staroj gradskoj arhitekturi,čaršiji sa dućanima od klesanog kamena u kojima se neguju stari zanati i prodaju izuzetno vredni filigranski predmeti i nadaleko poznati Ohridski biser porodice Talevi. Jedinstvena praznična atmosfera i ljubazni domaćini učiniće da vaš boravak nezaboravnim.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja: 30.12.2022.

CENA ARANŽMANA:
HOTELUSLUGACENA
po osobi
FIRST MINUTE
do 30.11.
Doplata za Svečanu
novogodišnju večeru
POKLON UZ
FIRST MINUTE REZERVACIJU
VILE I KATEGORIJE FORTUNANAJAM125€115€56€
POKLON 10€
koje možete iskoristiti za fakultativne izlete uz FIRST MINUTE rezervacije
HOTEL MIZO 4*3 ND165€149€56€
HOTEL MILLENIUM PALACE 4*3 PP239€229€UKLJUČENO
POLAZAK IZ GRADOVA/MESTABEOGRAD, KRAGUJEVAC, NIŠ, AUTOPUT
TRANSFERI
ČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA B., KRUŠEVAC, TOPOLA, ARANĐELOVAC9€
NOVI SAD, POŽEGA, ZAJEČAR,19€
UŽICE, VALJEVO,NEGOTIN25€

ARANŽMAN  OBUHVATA :   
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa.
- Smeštajna bazi 3noćenja u privatnim vilama I kategorije u 1/2 i1/3 sobama, uz mogućnost smeštaja i u 1/4 sobama na upit;u hotelu Mizo 4* u1/2 / 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom(doručakšvedskisto); u hoteluMilleniumPalace4* u1/2/1/2+1sobamana bazi 3polupansion (doručak- švedski sto i večera-posluženje).
- Za goste u hotelu Millenium Palace u cenu aranžmana je uključena i svečana novogodišnja večera 31.12.2021. sa jednim aperitivom i muzičkim programom; 
- Troškove organizacije putovanja i vodiča - pratioca na putovanju; 
- Razgledanje Ohrida i Skoplja autobusom sa vodičem i ulaznicama po programu.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- sve ostale nepomenute usluge 
- ulaznice za muzeje i druge turističke objekte 
- obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje 
- doplatu za jednokrevetnu sobu – 55 € 
- doplatu za dodatno sedište u autobusu – 40 €             
- Fakultativni izleti:Izlet za Strugu i Vevčane sa uključenim ručkom u nacionalnom restoranu -25 € po osobi; Sveti Naum sa ulaznicom i riblja čorba u restoranu pored Biljaninih izvora - 15 € po osobi;
- Za goste hotela Mizo 4* i privatnih vila Novogodišnja večera nije u ceni, doplata je iskazana u tabeli i iznosi 56 € po osobi.
- Organizuje se u zakupljenom restoranu na Biljaninim izvorima (svečana večera-meni, domaće piće u iznosu od 10€ i muzički program). 

POPUSTI ZA DECU :
- Cena aranžmana za decu u hotelima i vilama I kategorije: Millenium palace 4*Cena aranžmana za dete do 12 godina, u pratnji dve odrasle osobe,iznosi 175 € i koristi pomoćni ležaj.Mizo 4* Cena aranžmana za dete do 12 godina, u pratnji dve odrasle osobe,iznosi 135 € i koristi pomoćni ležaj U privatnim vilama I kategorije: deca do 12 godina starosti,  u pratnji dve punoplatežne osobe imaju 10% popusta na aranžman. 

Hotel "MILENIJUM PALACE" ****
Nalazi se u centru,nov,moderan i atraktivan hotel. Sobe su komforne,klimatizovane, kupatilo, terasa,TV, DVD, internet konekcija, fen za kosu, mini bar. Vecina soba ima pogled na stari deo grada i jezero.Hotel ima restoran, bar, sopstveni parking.
Usluga:polupansion – doručak, večera –“švedski sto” 
www.hotelmilenium.com.mk

Privatni smeštaj I kat  FORTUNA
Fortuna privatni smeštaj podrazumeva Ugovorno pravilo da putnik ne bira smeštaj, već prihvata ono što je ponudio organizator putovanja i 7 dana pred put dobijaju ime vile. Vile se nalaze u samom gradu Ohridu, u širem centru, na oko 500 m do 1000 m od centra i na oko 200-400m od promenade pored jezera.
Sve sobe su komforne i lepo uređene sa 2-3 ležaja, sa kupatilom, TV-om, grejanje na struju. 

Hotel MIZO****
Hotel Mizo je smešten u  blizini Starog grada, na lokaciji sa koje se pruža živopisan panoramski pogled na Stari grad i čuvenu Samuilovu tvrđavu.Sve sobe su klimatizovane i poseduju TV sa kablovskim kanalima, telefon i sopstveno kupatilo. Besplatan bežični internet možete koristiti u celom objektu.
Usluga: nocenje sa doručkom na bazi švedskog stola.
www.hotelcingo.com.mk 

l.dan 30.12.  BEOGRAD/ KRAGUJEVAC /NIŠ Polazak za Ohrid iz Beograda u 22:00h sa parkinga  kod Muzeja 25 maj. Polazak iz Novog Sada dva sata ranije uz doplatu/Polazak iz Kragujevca 23:00h kod Rode. Noćna vožnja sa usputnim odmorima…

2.dan  31.12.  O H R I D  – DOČEK NOVE GODINE
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za šetnju i odmor. Smeštaj u hotel ili privatne vile I kategorije na Ohridskom jezeru. Oko podne panoramski obilazak starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (crkva Sv. Sofije, crkva Sv. Pantelejmona,Samuilova tvrđava…). Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i pripreme za NAJLUĐU NOĆ. Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru u izabranom hotelu(bogata trpeza sa aperitivom), kao i veseli makedonski i internacionalni muzički program… Gosti u vilama I kategorije,  i hotela Mizo mogu Novu Godinu dočekati, individualno, na glavnom trgu sa bogatim muzičkim programom i vatrometom, u nekim kafićima sa konzumacijom ili fakultativno u zakupljenom restoranu na Biljanionm izvorima sa bogatom večerom i dobrim provodom. Noćenje...

3.dan 01.01. OHRID – SVETI NAUM
Kasni doručak (za goste hotela ) Slobodan dan u Ohridu ili fakultativno polazak oko 11.00h na izlet za Sv. Naum sa obilaskom manastirskog kompleksa.U povratku obilazak Biljaninih izvora i osveženje uz riblju čorbu. Povratak u Ohrid.…Slobodno veče. Noćenje…

4.dan  02.01 OHRID – STRUGA – VEVČANI 
Kasni doručak (za goste hotela ). Slobodan dan za šetnju i individualno razgledanje Ohrida. Fakultativno polazak za Strugu i obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno-istorijskog grada… Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Ručak u nekom od tradicionalnih restorana. Povratak u Ohrid… Slobodno veče. Noćenje.

5.dan   03.01 OHRID – SKOPLJE – NIŠ – KRAGUJEVAC – BEOGRAD
Za goste hotela doručak. Polazak za Skoplje. Razgledanje makedonske prestonice i kraće slobodno vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom i uživate u makedonskoj gastronomiji. Polazak za Srbiju. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim satima…(KRAJ USLUGA).

Plaćanje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

- 30% pri rezervaciji, ostatak 10 dana pre polaska na putovanje- gotovinom ili kreditnim karticama
- 30% pri rezervaciji, ostatak u jednakim mesečnim ratama do 20. marta, čekovima

HKG

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama