Lisabon

Lisabon, Portugal

već od 699€

Opis destinacije

Lisabon, jedan od najtoplijih glavnih gradova i najazapadnija prestonica Evrope i jedina koja izlazi na Atlantski okean, grad sa dušom i muzikom fada, svake godine privlači sve veći broj turista. Sagrađen na sedam brežuljaka i čuven po vijugavim, kaldrmisanim ulicama i usponima, raznobojnim građevinama, žutim tramvajima i crvenog visećeg mosta preko reke Težo, Lisabon je poznat i kao evropski San Francisko. Ne propustite priliku da se prošetate kroz najstariju četrvt ovog magičnog grada, Alfamu, u kojoj se nalaze i najpoznatije znamenitosti grada i šarenolike ulice i da obiđete oblast Belem gde su isplovljavali brodovi u potrazi za novim trgovinskim rutama, uključujući i brod kojim je Vasko da Gama krenuo na svoju čuvenu ekspediciju koja se završila pronalaskom pomorske rute do Indije oko Afrike. Ovo su samo neke od lepota Lisabona, koji će vas sigurno svojim šarmom, građevinama različitih stilova i fado muzikom ostaviti bez daha.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Avionom
TERMIN/USLUGA14.02.
19.02.
BROJ NOĆENJA5
LET DOSTUPAN
STANDARD - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBI699
PAKET ARANZMAN TRECA OSOBA689
DETE 0-2 GOD.39
DETE 2-12 GOD.679
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA959

U cenu aranžmana je uračunato:
- Povratni avio prevoz na relaciji Beograd-Minhen-Porto i Lisabon-Minhen-Beograd avio kompanijom Lufthansa
- Aerodromske i YR taksa. Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse ( avio kompanija Lufthansa)
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u Portu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem-          Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu prema programu u Lisabonu u standardnim dvokrevetnim, jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
- Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
- Autobuski prevoz Porto-Lisabon
- Panoramsko razgledanje Lisabona
- Obilazak Koimbre i Alkobase
- Vodiča na srpskom jeziku (Od Beograda)

U cenu aranžmana nije uključeno:
- Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid-19, (mogućnost pribavljanja u agenciji)
- Gradska komunalna taksa - Porto 2e po osobi po noći, Lisabon 2e po osobi po noći

Cene fakultativnih izleta po osobi: (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 12 putnika)
- Pešačka i panoramska tura Porto – 15e (u cenu uračunat autobus i vodič)
- Krstarenje rekom Douro – 20e (u cenu uračunat autobus do pristaništa, vodič kao i karta za krstarenja)
- Gimaraes, Braga, Bom Žezus – 50e (ceka uključuje autobuski prevoz, ulaznicu za Ducal palatu, vodiča)
- Pešačka tura Lisabon – 15e (odlazak gradskim prevozom do centra, cena karte nije uključena u prodajnu cenu izleta)
- Veče fado muzike - 65e (cena obuhvata večeru)
- Obidoš, Batalja, Nazare – 60 eur / 50 eur deca (sa ulaznicom za manastir u Batalji)
- Sintra, Kabo da Roka – 65 eur/ 55 eur deca (cena uključuje ulaznicu za Pena palatu)

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika a organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Hotel VIP Zurique 3*
https://www.viphotels.com/en/Menu/Hotels/Portugal/Vip-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx

Lokacija: Jedan od najbolje pozicioniranih hotela u Lisabonu. Nalazi se blizu centra komercijalne i poslovne četvrti grada, na samo nekoliko minuta metroom od trga Markes de Pombal. Od aerodroma je udaljen 15 minuta vožnje.

Sobe: Hotel ima 252 soba i svaka poseduje: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, telefon, sef, besplatan pristup internetu. Gostima su na raspolaganju bar, restoran, konferencijske sale.

Sadržaj hotela: Hotel poseduje restoran, bar, konferencijsku salu.

Usluga: Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje.
1.DAN BEOGRAD – MINHEN – LISABON
Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" je dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Mihnen kompanijom Lufthansa u 17:10h (let LH 1737). Sletanje u Minhen u 18:45. Nastavak putovanja za Lisabon istom avio kompanijom u 20:30 (let LH 1780). Sletanje u Lisabon u 22:45h. Pasoške i carinske formalnosti. Transfer do hotela, smeštaj. Noćenje.

2.DAN LISABON – PANORAMSKI RAZGLED GRADA - PEŠAČKA TURA – LISABON
Doručak.Odlazak na panoramski obilazak grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima, panorama tvrđave svetog Đorđa, odlazak do parka Nacija gde se održala velika izložba Expa 1998 godine…Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta, pešački razgled Lisabona. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo...Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za indivudalno razgledanje ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet Sintra i Kabo da Roka u pratnji vodiča. Sintra je živopisan gradić koji je vekovima bio rezidencija portugalskih kraljeva. Zahvaljujući prelepim zamkovima i palatama ovaj grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak autobusom do Nacionalne palate, potom odlazak do palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala koja se nalazi na brdu iznad mesta Sintra. Ova palata je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Nakon obilaska palate slobodno vreme u ovom šarmatnom gradu gde ćete imati priliku da probate tradicionalne slatke poslastice Portugala. Nakon kraćeg odmora nastavak puta za Kabo da Roko – najzapadniju tačku Evrope. Posle kraće pauze povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima preporučujemo odlazak na fado, veče portugalske nacionalne muzike. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN LISABON - EVORA - LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Evore, glavnog grada regije Alentežo. Ovaj grad je poznat kao grad-muzej čiji spomenici datiraju još iz rimskih vremena. Upravo zbog svog istorijskog središta, koje je odlično očuvano, ovaj grad je 1986.godine uvršten u UNESCO-vu listu mesta svetske baštine u Evropi. Po dolasku, obilazak ovog šarmantnog grada: Rimski hram, katedrala, koja je poznata kao najprostanija bogomolja u Portugalu, šetnja istorijskim centrom Evore. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5.DAN LISABON – OBIDOŠ – NAZARE – BATALJA – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za indivudalno razgledanje ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet Obidoš, Nazare, manastir Batalja u pratnji vodiča na srpskom jeziku. Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u Portugalu i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „The wedding city“ jer je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama. Nakon obilaska ovog šarmantnog grada nastavak puta za Nazare. Nazare je nekada bilo najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, a danas je poznato turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama. Nakon odmora polazak za Batalju. U gradu Batalja nalazi se dominikanski samostan Santa Maria da Vitória na Batalha. Izgrađen je u čast pobede Žoaa I kod Alžubarote i poznat je širom sveta kao Manastir Batalja (Mosteiro da Batalha). Od 1989. godine ovaj manastir je uvršten na Uneskovu listu kao izuzetno kulturno i istorijsko mesto. Nakon obilaska manastira povratak u Lisabon. Noćenje.

6.DAN LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD
Napištanje hotela i polazak na aerodrom. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Frankfurt u 05:10 (let LH 1173). Sletanje u Frankfurt u 09:15. Nastavak putovanja za Beograd istom avio kompanijom u 10:50 (let LH 1406). Sletanje u Beograd u 12:40h.
Kraj programa.
-  Gotovinski prilikom prijavljivanja uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
-  Čekovima građana
-  Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
-  Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Organizator putovanja je turistička agencija Travelland, broj licence OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travelland. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama