Atina

Atina, Grčka

već od 184€

Opis destinacije

ATINA je poznata kao kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad s gustim saobraćajem. Grad se prostire izmeĎu ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgraĎeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom. Zime u Atini su blage, sunčane, sa veoma malo padavina, Posvećen boginji Atini, po kojoj je grad dobio ime i koja je vekovima bila njegova zaštitnica, Atina kao da nosi duh borbi bogova sa Olimpa. Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Podignut u doba Perikla, hram je bio posvećen zaštitnici grada boginji Atini. Kao i mnogi drugi artefakti, statua boginje napravljena od slonovače i zlata nije sačuvana.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ATINA 
“Kolevka zapadne civilizacije” 
NOVOGODISNJE PUTOVANJE 2024. 
fakultativni izleti AKROPOLJ – PELOPONEZ - SUNION 

TERMIN
6 DANA / 3 NOĆENJA
USLUGAHOTELCENA
PAKETA PO OSOBI
CENA SA
POLASKOM IZ NISA i
LESKOVCA
29.12.-03.01.2024.3 NOCENJA SA
DORUCKOM
Boss Boutique 4*
------------
Breeze Boutique 4*
------------
International Atene 4* -------------
189€184€
Cena paketa je sa polaskom iz:
Preljine, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca
Doplata za transfere iz drugih gradova
Iz Užica 15€ (transfer do Čačka), Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 13€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA 
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema) 
- smeštaj u nekom od hotela iz lanca Boutique ( Boss Boutique 4*/ Breeze Boutique 4*/ International Atene  4*) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi tri noćenja sa doručkom,  
- panoramsko razgledanje Atine u pratnji vodiča 
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja 
- troškove organizacije putovanja 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA 
- fakultativne izlete i ulaznice 
- boravišna taksa 1,5€ po danu po osobi  
- međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji) 
- individualni troškovi 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) - odrasli 40€ / deca do 12.god 30€ 2. Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus, Mikenu i Nafplio - odrasli 60€ / deca do 12.god 40€ 3. Rt Sunion – 20€ / deca do 12.god 15€ 
- PAKET IZLETA 110€ 

POPUSTI ZA DECU : 
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 50 €, (cenu karte). ∙ Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.

DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:  
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 € - ISKLJUČIVO NA UPIT 
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 € ISKLJUČIVO NA UPIT 
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm, maksimalna  težina prtljaga je 20 kg. Svaki dodatni kofer se plaća 20€. 
- Doplata za sobu 1/1 - ISKLJUČIVO NA UPIT 
HOTEL „BOSS BOUTIQUE“ ★★★★  
Hotel se nalazi u Atini u regionu Atika, na 400 metara od Narodnog pozorišta Grčke i na 400 metara od trga Omonija.  Među sadržajima ovog objekta su restoran, recepcija koja radi 24 sata i zajednički salon, kao i besplatan WiFi u  celom objektu. Hotel ima porodične sobe. Hotel će gostima pružiti klimatizovane sobe sa radnim stolom, čajnikom,  frižiderom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. U Boss Boutique Athens sve sobe  su opremljene posteljinom i peškirima. Smeštaj nudi kontinentalni doručak ili doručak na bazi švedskog stola.  Popularna odredišta u blizini Boss Boutikue Athens uključuju Nacionalni arheološki muzej Atine, stanicu metroa  Omonia i centralnu zgradu Atinskog univerziteta. Najbliži aerodrom je Aerodrom Elefterios Venizelos, udaljen 35  km od hotela. 
LINK HOTELA: https://bossboutiqueathens.com/ 
1.Dan– PRELJINA (29.12.2023.) 
Polazak iz Preljine oko 13h. Vreme polaska može biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i graničnim  prelazima. Putnici ce biti obavešteni dva dana pre polaska o svim detaljima polaska. Putovanje preko Niša i Skoplja  sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja sa pauzama.

2. Dan –ATINA (30.12.2023.) 
Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Sledi panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi  Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram,  akademija, univerzitet, biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.  Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. Slobodno vreme za individualne  aktivnosti. Noćenje. 

3. Dan – ATINA – PELOPONEZ - ATINA (31.12.2023.) 
Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet obilaska Peloponeza. Vožnja preko  Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonovog  sina. Nakon obilaska odlazak do Mikene-obilazak Lavlje kapije i kraljevske grobnice, grad Nafplio. Povratak u Atinu  u večernjim satima. Doček Nove 2024 na trgu!!! Noćenje. 

4.Dan -ATINA – RT SUNION – ATINA (01.01.2024.) 
Doručak. Popodne mogućnost fakultativnog izleta, Glifada, Rt Sunion (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u  Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Povratak u Atinu, vožnja i odmor duž atinske rivijere.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Repriza novogodišnje noći na trgu. Noćenje. 

5. Dan- ATINA (02.01.2024.) 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima napuštamo Atinu.  Sledi noćna vožnja preko Grčke, Severne Makedonije i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje… 

6 .Dan – PRELJINA (03.01.2024.) 
Dolazak u Kraljevo i Preljinu u jutarnjim časovima. Kraj putovanja. 

- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.03.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP